ALLERGÉNEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

ALLERGÉNEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Amit a JAVALLAT étrend-kiegészítő gyógynövény kapszulákról mindenképpen tudni érdemes!

Papp János
Papp János

Valamennyi JAVALLAT gyógynövény kapszulára vonatkozik!

Mentességi információk:

  • GMO-mentes
  • Laktózmentes
  • Gluténmentes
  • Tartósítószermentes
  • Adalékanyagmentes
  • Technológiaisegédanyag-mentes
  • Szójamentes

ALLERGÉNEKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Nyomokban sem tartalmazza a következő allergén összetevőket, mivel a gyártó üzemében nem dolgoznak fel ilyen alapanyagokat:

  • glutént tartalmazó gabonafélét (búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, ill. hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékeket,
  • rákféléket és a belőlük készült termékeket,
  • tojást és a belőle készült termékeket,
  • halat és a belőle készült termékeket,
  • földimogyorót és a belőle készült termékeket,
  • szójababot és a belőle készült termékeket,
  • tejet és az abból készült termékeket (beleértve a laktózt),
  • dióféléket, azaz mandulát, mogyorót, kesudiót, pekándiót, brazil diót, pisztáciát, makadámiát vagy queenslandi diót és a belőlük készült termékeket,
  • zellert és a belőle készült termékeket,
  • mustárt és a belőle készült termékeket,
  • szezámmagot és a belőle készült termékeket,
  • csillagfürtöt és a belőle készült termékeket,
  • puhatestűeket és a belőlük készült termékeket.

A termék nyomokban fészkes virágzatúak családjába tartozó gyógynövényeket tartalmazhat, mivel az  üzemben feldolgoznak ilyen gyógynövényeket! További részletek ezzel kapcsolatban az ELLENJAVALLATOK cikkben olvashatók.

A termék minőségét és veszélytelenségét biztosító rendszer:
A gyártóüzem HACCP minőségirányítási rendszert működtet.

A gyártó szavatolja, hogy a termék minden tekintetben megfelel az alábbi, élelmiszerekről szóló előírásoknak:

  • A 178/2020/EK rendelet az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről és az egyes eljárásokról (nyomonkövetés).
  • A 852/2004/EK rendelet az élelmiszer-higiéniáról.
  • A 2073/2005/EK rendelet az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól.
  • A 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről.
  • A 49/2014. (IV. 29.) VM rendelet az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagokra és természetes eredetű ártalmas anyagokra vonatkozó határértékekről, valamint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő egyes anyagokkal, tárgyakkal kapcsolatos követelményekről.
  • A 19/2004. (II. 26.) FVM-EszCsM-GKM együttes rendelet az élelmiszerek jelöléséről.
  • A 1196/2011/EU rendelet a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról.

Csomagolás: 120 ml-es polietilén gyógyszeres flakon. A csomagoláshoz nincs felhasználva csomagológáz!

Valamennyi termék adatlapján szerepel a megtekinthető, letölthető minőségi tanúsítvány!

További fontos és érdekes tudnivalók az alábbi összefoglalóban megtekinthetők:

Gyakran ismételt kérdések

Papp János 
fitoterapeuta, gyógynövövény-alkalmazási szakmérnök